Savjeti

Sve Violeta double care baby maramice od sada bez plastike

Svake godine u našim morima završi 8 miliona tona plastike. Plastični proizvodi za jednokratnu upotrebu koriste se jednom ili kratko vrijeme prije bacanja, a utjecaji takvog plastičnog otpada na okoliš i naše zdravlje su globalni i mogu biti drastični.

Od svega najčešće pronađenog plastičnog otpada u našim morima, Europska Unija je izdvojila ove proizvode koje gotovo svakodnevno koristimo: Štapići za uši, plastični pribor za jelo, tanjuri i slamke, baloni i štapići za balone, posude za hranu, čaše i boce za piće, opušci, vrećice i omoti te vlažne maramice i sanitarni proizvodi.

Tako je- većina baby vlažnih maramica koje možemo pronaći na tržištu su izrađene od plastičnih materijala.

Dužnost odgovornih tijela je odgovoriti na ovaj problem. Europska Unija želi postati preteča u globalnoj borbi protiv morskog otpada i zagađenja plastikom. Jedan od odgovora je i SUP direktiva o označavanju jednokratnih plastičnih proizvoda.

Tako od srpnja ove godine sve baby maramice izrađene od plastičnih materijala moraju na sebi imati oznaku – Plastic in product.

Cilj takvog označavanja je povećati svijest potrošača o tome gdje odlažu navedene proizvode i pobrinuti se da ne završavaju tamo gdje ne bi trebali.

No drugi, viši cilj je promovirati prijelaz na kružno gospodarstvo sa inovativnim i održivim proizvodima i materijalima.

Mi u Violeti smo ovo shvatili i kao našu, vlastitu dužnost.

Briga o okolini i primjena pravila održivog razvoja jedna je od ključnih stavki poslovanja Violete. Sada kada smo svi svjedoci katastrofalnih posljedica globalnih klimatskih promjena, nevjerojatno je važno omogućiti našoj djeci da žive prirodnije i održivije.

Tako smo od 04.07.2021. umjesto da samo označavamo kako proizvodi sadržavaju plastiku, odlučili prijeći u potpunosti na PLASTIC-FREE baby maramice.

Omiljene Violeta baby maramice sada postaju još bolje u pravom smislu riječi:

100% biorazgradive
bez kemijskih svojstva koji usporavaju bio razgradnju
100% plastic free

Viskozna vlakna od kojih su izrađene nove Violeta baby maramice su dobivena od prirodnih biljaka.

To bi značilo da kada bacimo ovu maramicu ista će se potpuno razgraditi, za razliku od plastike koja ostaje kao takva milijunima godina. Tako da ukoliko na žalost i dospije do naših mora, sa vremenom će se razgraditi u prirodi.

Maramice od punih viskoznih vlakana imaju svijetlu boju, mekan osjećaj te je odmah uočljivo kako se debljinom čine manje u odnosu na plastične maramice.

Materijal koji koristimo je u cijelosti izrađen od prirodnih polimera koji nisu kemijski promijenjeni. U slučaju da na primjer zapalite nove Violeta maramice, materijal 100% gori i ostaje samo prirodni pepeo. Za razliku od plastičnih materijala koji oslobađaju štetni dim i za njima ostaju štetni sastojci.

Osim biorazgradivosti novi materijal ima i poboljšana svojstva zadržavanja tekućine, čime se smanjuje rizik od isušivanja maramica.

Mekan osjećaj i odlična hidrofilna svojstva omogućuju bolju iskoristivost i njegu koju pružaju prirodni, biljni ekstrakti u našim maramicama.

Nove plastic-free maramice možete prepoznati po zelenoj oznaci- BIORAZGRADIVO, kako bi bili sigurni da ste i vi dio održive promjene.

Promjena počinje u svakome od nas, zato reciklirajmo, savjesno postupajmo sa otpadom, birajmo održive proizvode sa malim utjecajem na okoliš.

Možemo biti stvarna promjena, a ne samo dio trenda o kojemu se trenutno puno priča.

Jer naše bebe to zaslužuju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *